Számot kapnak Volánbuszok

Megszámozza az Érd térségében közlekedő helyközi autóbuszjáratait és új nevet ad megállóinak a Volánbusz, valamint a Budapesti Közlekedési Szövetség. A három számjegyből álló új járatjelölésekkel március elején találkozhatnak először az utasok. A menetrend és a jegyek ára nem változik.

A Budapesti Közlekedési Szövetség (BKSZ) és a VOLÁNBUSZ Zrt. 2007. augusztus 1-től elsőként a Pilisi-medencében a 10-es út - Bécsi út - mentén közlekedő elővárosi autóbuszjáratoknál vezette be az egységes háromjegyű vonalszámozást. A projekt célja az utastájékoztató rendszerek összehangolása volt. Az együttműködés folytatásaként 2009. március 1-jétől a társaságok kiterjesztik az elővárosi autóbuszok vonalszámozási rendszerét az Érd térségében közlekedő autóbuszjáratokra is.

A VOLÁNBUSZ közleménye szerint a budapesti közlekedéshez hasonlóan a helyközi autóbuszok is számozást kapnak, mely segítségével az utasok könnyebben tájékozódhatnak, illetve egyszerűbbé válik a megállóhelyre érkező autóbuszok azonosítása is. A megállóhelyeken található menetrendi információ megjelenítése is módosul, a Budapest helyi közlekedésében már megszokott rendszerhez igazodva, továbbá térségi sematikus térképek is segítik a tájékozódást.

Az egységesítés érdekében egyes budapesti megállóhelyek nevei megváltoznak, így harmonizálnak a BKV Zrt. elnevezéseivel. A Törökbálint vasútállomás például Törökbálint, Munkácsy Mihály utca, a Budapest Etele tér a Budapest, Kelenföldi pályaudvar néven szerepel majd a menetrendben. A megváltozott megállóhely neveket valamennyi jegykiadó rendszerben módosítják.

Március 1-től a BKSZ teljes budai oldalán, valamint a Csepel-szigeten közlekedő elővárosi buszok háromjegyű számjelzéssel közlekednek majd.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.