Számlásaira hárítja az MKB a tranzakciós illetéket

Az MKB ideiglenesen 150 forinttal megemelte számla- és szolgáltatáscsomagjai havidíját. Az ok bevallottan a tavaly bevezetett tranzakciós adó, amit csak így közvetetten háríthatnak az ügyfelekre.

A hét elejétől július 1-ig 150 forinttal megemelte a számlavezetési díjakat az MKB Bank - írja a Pénzcentrum.hu a Bankráció.hu-ra hivatkozva. Több más mellett ennyivel emelkedik a Kivételes, a Student, a Karrier, az Exkluzív és a Nyugdíjas számlacsomag havidíja is.

A díjemelés kiváltó oka a tranzakciós illeték emelkedése volt - közölte a lappal az MKB sajtóosztálya. "Ahogyan arról az ügyfeleinket már tavaly novemberben tájékoztattuk: az MKB Bank pénzforgalmi szolgáltatásainak díjtételeiben idén februártól bekövetkező változásokat a tranzakciós illetékről szóló törvény 2013. augusztus 1-jén hatályba lépett módosítása, továbbá az ezzel összefüggésben megváltozott közteher-fizetési kötelezettség váltotta ki" - fogalmazott a bank képviselője.

A tranzakciós illeték megemelése miatt korábban több bank is módosított a költségein. Mivel a törvény szerint a tranzakciós illeték közvetlenül nem áthárítható az ügyfelekre, ezért a bankok más költségeken keresztül pótolják a kiesett bevételeket. Így tett az MKB is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.