Szabadon használható internet a GYSEV InterCityken

Felhajtott a szupersztrádára a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV). A magyar-osztrák vasúttársaság március 1-től utasai számára szabadon elérhető internet szolgáltatást biztosít a Budapest-Sopron vonalon közlekedő InterCity (IC) kocsikban.

A Budapest - Sopron vonalon 17 vasúti személykocsijában szabadon elérhető internet szolgáltatást nyújt utasainak a GYSEV. A szolgáltatás bevezetésére a társaság tavaly novemberben közbeszerzési eljárást hirdetett, amelyre a Magyar Telekom Nyrt. mellett a Telenor Magyarország Zrt. nyújtotta be pályázatát. A tender győztese a Telenor Zrt. lett. A cég a becsült nyolcmillió forint helyett 6 millió 354 ezer forintért üzemelteti a szolgáltatást két éven keresztül.

A vasúttársaság célja az volt, hogy a személyszállító vasúti járműveiben vezeték nélküli, GSM hálózaton megvalósuló, korlátlan adatforgalmú, a hálózaton elérhető legmagasabb adatátviteli sebességű internet szolgáltatást biztosítson az utazóközönség számára.

Dávid Ilona, a GYSEV vezérigazgatója elmondta: cégük az elmúlt évben nagyságrendileg 49 milliárd forintnyi műszaki jellegű rekonstrukciós beruházást végzett. Emellett szolgáltatásainak bővítésével is törekszik a fogyasztói igények teljes körű kiszolgálására. Ennek részeként vették fel programjukba a nemzetközi trendeknek megfelelően a személyszállító vonatok széles sávú internettel való ellátását is. Álláspontjuk szerint a zavartalan internet elérés nem csak kellemes szórakozást biztosít az utazóközönség számára, de a munkahelyre vonattal ingázók gyakorlatilag munkaidővé alakíthatják az utazás idejét is.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.