Szabadnapokká váltották át a tervezett béremelést az Audiban

A győri Audi kötelességének érzi, hogy állandó munkatársait a válság idején is foglalkoztassa. A tervezett béremelést ezért szabadnapokká alakították át, augusztusban pedig három létre leállnak, hogy a termelést a csökkenő igényekhez tudják igazítani – tudtuk meg Thomas Faustmanntól, az Audi Hungaria ügyvezetőjétől kedden a leányvállalat ingolstadti sajtótájékoztatóján.

Az Audi 309 millió eurót ruházott be tavaly Győrött, s megkezdte harmadik járműmodelljének, az Audi A3 Cabriolet sorozatgyártását - összegezte az elmúlt év termelési eredményeit Thomas Faustmann, a társaság ügyvezető igazgatója.Tavaly 1 millió 900 motort szerelt össze Győrött az Audi, s ezzel a Rába parti cég a világ legnagyobb motorgyára lett. Újdonság, s a vállalat iránti bizalmat jelzi, hogy a Győrött gyártott motorok továbbfejlesztése ezentúl a magyarországi gyár feladata lesz.

A vállalat alapítása óta tavaly  készült a legtöbb, összesen 60 ezernél is több jármű a magyarországi leányvállalatnál. A szerszámgyárban bővítették az RS 6-os modellek karosszéria gyártását.

A foglalkoztatottak száma az év végén 5879 volt, s az AISEC nemzetközi egyetemi hallgatói szervezet felmérése szerint a fiatalok körében az Audi bizonyult a legvonzóbb munkaadónak Magyarországon.


Johannes Roschek pénzügyi igazgató közlése szerint az Audi Hungaria tavaly 5 milliárd 617 millió euró árbevételt ért el - 4,3 százalékkal kevesebbet, mint 2007-ben. Az adózás előtti eredményük viszont nőtt: tavaly 535 millió euró nyereséget hoztak, 0,7 százalékkal többet az előző évinél.

A vállalat idei terveit az ügyvezető ismertette. Thomas Faustmann szerint a személyautók keresletének csökkenések természetesen a motorgyárat is érintik. Az Audi Hungaria elsősorban a vállalati költségek csökkentésével és a munkaerő rugalmas alkalmazásával reagál a válság kihívásaira. - Kötelezettségünk a sikereket elérő munkatársakkal szemben, hogy a nehéz időkben sem váljunk meg tőlük, hangoztatta az ügyvezető. Ehhez kormányzati közreműködésére is számítanak.

A rövidített munkaidő lehetőségével Magyarországon nem élnek. A tervezett béremeléseket azonban többlet szabadnapokká váltották át. A gyártást ezért szükség szerint napokra vagy akár hetekre is le tudják állítani úgy, hogy a dolgozók nem szenvednek anyagi hátrányt.

Az már biztos, hogy augusztusban három hétre leáll az üzem.
 
  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.