Szabad az út a Növény utcánál

Forgalomba helyezték a 6-os főút új, Növény utcai csomópontját a XXII. kerületben. Az M0-s autóút M6-os autópálya és 51-es főút közti szakaszának bővítése során kialakított különszintű kereszteződést péntek délelőttől használhatják az autósok.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közlése szerint, a csomópont a Nagytétényi út forgalma számára közvetlen elérhetőséget biztosít az M0-s autóút irányába, kiváltva ezzel a több halálos baleset helyszínéül szolgáló szintbeli vasúti keresztezést.

A 6 sz. főút szintbeli, és az M0 autóút szegedi iránya felé direkt ággal is rendelkező kereszteződés a régi Növény utca szintbeli, valamint az újonnan épült Összekötő út és a Nagytétényi út szintbeli csomópontját tartalmazza.

Az utóbbi ideiglenes jelleggel épült ki, mivel a Kelenföld–Pusztaszabolcs vasútvonal rekonstrukciójával a Nagytétényi úton található szintbeli vasúti keresztezés megszűnik, így főiránnyá alakítva az Összekötő út–Nagytétényi út útvonalat.

A Növény utca különszintű átvezetésével megépült a 6 sz. főút két forgalmi irányának közúti hídja, valamint a Kelenföld–Tárnok vasútvonal vasút egy hídja is. A beruházás során a 6-os főutat az M0-s északi oldali felhajtójáig kiszélesítették, és ugyanígy a főút csomópontjának északi oldali fel- és lehajtó ágával is. A csomópont keleti oldalán árvízvédelmi töltés, a XXII. kerület Horgásztelep városrész zajvédelmének biztosítására mintegy 150 m hosszon zajfal létesült.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.