Szabad a vásár a piacokon

Egy rendeletmódosítás nyomán enyhült a szabályozás, immár nem csak üzletekben lehet majd gyermekjátékot és kozmetikumot árusítani a vásárokon és piacokon.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) honlapján közzétett tájékoztató szerint a kormány elfogadta a vásárokról és piacokról szóló kormányrendelet módosítását, amelynek köszönhetően megszűnt a gyermekjátékok és a kozmetikumok értékesítésének üzlethez kötése a vásárokon és piacokon.

A korábbi jogszabály a vásárokon és piacokon csak akkor tette lehetővé gyermekjátékok, egyéb játékszerek és kozmetikumok árusítását, ha az üzletben történt. Ezt a rendelkezést vizsgálta felül a gazdasági nehézségekre tekintettel a szaktárca, és helyezte hatályon kívül a kormány a korlátozást.

A gazdasági tárca tájékoztatása szerint a módosítás után sem sérül az a cél, hogy ellenőrzött módon, kizárólag biztonságos termékek kerülhessenek forgalomba. A biztonsági követelményeknek minden gyártónak és forgalmazónak eleget kell tennie, a hatóságoknak pedig valamennyi árusítási formában kötelességük ennek alapos ellenőrzése - olvasható az NFGM honlapján.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.