Swifteket is visszahív a Suzuki

Többek között Magyarországon is gyártott autómárkákat hív vissza a japán Suzuki. Az oldalsó visszapillantó tükröket be kell ragasztózni, különben a rázkódástól leeshetnek.

Több, mint 110 ezer autót hív vissza a Suzuki Motor Corp. az oldalsó visszapillantó tükrök lehetséges meghibásodása miatt - jelentette a Kyodo News japán hírügynökség. Az akció összesen öt modellt érint, köztük a Magyarországon gyártott Swiftet is.

A model poses next to a Suzuki Swift Sport before the opening of the International Motor Show in Brussels January 12, 2007.  REUTERS/Thierry Roge   (BELGIUM)

TEMPLATE OUT
A model poses next to a Suzuki Swift Sport before the opening of the International Motor Show in Brussels January 12, 2007. REUTERS/Thierry Roge (BELGIUM) TEMPLATE OUT

A japán közlekedési minisztériumnak címzett jelentés szerint az intézkedés a 2007 májusa és 2009 szeptembere között gyártott Swift, SX4, MR Wagon, Cervo, valamint a Suzuki által a Nissan számára összeállított Moco típusú autókra vonatkozik.

A Kyodo News jelentése arra konkrétan nem tér ki, hogy a visszahívás érint-e a Magyarországon gyártott autókat.

A Suzuki szerint az oldalsó tükrök rögzítő csavarjait ragasztóanyaggal kell megerősíteni, mivel azokat a jármű által keltett rezgések meglazíthatják, s ez a tükrök leeséséhez vezet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.