Svájci gyógyszercéget vesz a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. megvásárolja a svájci székhelyű PregLem gyógyszeripari vállalatot - közölte a Richter a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Richter az átvételkor 150 millió svájci frankot (114 millió euró - mintegy 30 milliárd forint) fizet készpénzben, és a felvásárlás további, legfeljebb 295 millió frank (223 millió euró) értékű mérföldkő teljesítésekhez kötött.

A Richter e mellett kötelezettséget vállalt még 100 millió svájci frank értékű tőkeemelésre is a 2011-2013 közötti időszakban. A Richter a tőkeemeléssel a PregLem termékek forgalmazását, a fejlesztés korai szakaszában lévő termékek klinikai fejlesztését kívánja támogatni, továbbá marketing szervezetek létrehozását Nagy Britanniában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban.

Az akvizíció a PregLem értékét maximum 445 millió svájci frankban (337 millió euró - 90 milliárd forint) állapítja meg.
A PregLem nőgyógyászati rendellenességek, illetve meddőség kezelésére szakosodott gyógyszeripari vállalat, amely kiegészíti a Richter meglévő nőgyógyászati üzletágát, fokozza a Richter specializált jellegét, továbbá elősegíti a magyar gyógyszergyár térhódítását a fontosabb európai piacokon - áll a közleményben.

A PregLem nőgyógyászati rendellenességek, illetve meddőség kezelésére szakosodott, magánkézben lévő gyógyszeripari vállalat, amelynek megvásárlása kiegészíti a Richter meglévő nőgyógyászati üzletágát, fokozza a Richter specializált jellegét, továbbá elősegíti a magyar gyógyszergyár térhódítását a fontosabb európai piacokon - áll a közleményben.

A cég vezetése nem változik, de a svájci cég a Richter Csoport megnövekedett jelentőségű nőgyógyászati üzletágának egyik kutatási és fejlesztési központjává válik, ahol elsősorban a korai klinikai fázisban lévő készítmények fejlesztésére összpontosítanak majd.

A PregLem vezető termékének, a PGL4001 Esmya-nak a Fázis III klinikai vizsgálatai méhmióma kezelésének indikációjában 2010 júniusában fejeződtek be. A PregLemnek jelenleg öt, preklinikai és klinikai fejlesztési szakaszban lévő készítménye van. A PregLem tulajdonosai az alapítók, a Sofinnova Partners (Seed and Lead investor), az MVM International Life Sciences Partners, a NeoMed Innovation, a Sofinnova Ventures, a Sutrepa, valamint a PregLem vezető tisztségviselői és alkalmazottai voltak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.