Suzuki-alkatrészt gyárt a Rába

A Rába gyárthat hátsó ülésvázakat, üléshuzatokat és fejtámlahuzatokat a Suzuki új modelljébe. A győri Audihoz havonta több száz új dolgozót vesznek fel.

Évente mintegy 2,5 milliárd forintos árbevételt hozhat a Rábának az a megállapodás, amelynek keretében a társaság alkatrészüzletága hátsó ülésvázakat és üléshuzatokat, valamint fejtámlahuzatokat gyárt a Suzuki új modelljébe - közölte a Rába csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

a Suzuki Swift 2 belülről - a következő modellt már a Rába készíti
Suzuki Swift 2

A hat évre szóló beszállítói jogot a Suzuki ülésrendszerekért felelős Magyar Toyo Seat Kft.-től nyerte el a Rába Járműipari Alkatrész Kft. A megállapodás az új modell teljes életciklusára biztosítja a gyártási jogokat a Rábának, az újonnan elnyert üzlethez egy technológiai korszerűsítési program is kapcsolódik.

Az új járműtípusba beépítendő ülésvázakat, üléshuzatokat és fejtámlahuzatokat a móri üzem szállítja. A termékek különlegessége, hogy kartámaszos, dísztűzött változatban is készülnek - olvasható a közleményben.

A most tető alá hozott szerződés révén a Suzuki számára szállított Rába-termékek köre tovább bővült, amely így teljes egészében lefedi a társaság kompetenciájába tartozó, külső beszállítók által elnyerhető termékportfóliót.

A közleményben a Rába kiemeli, hogy a cégcsoport középtávú stratégiájában az alkatrészüzletág céljai között jelölte meg a Magyar Suzuki Zrt.-vel és Magyar Toyo Seat Kft.-vel történő minél szorosabb együttműködést nemzetközileg is versenyképes termékek előállítására, valamint a széleskörű vevői igények kielégítésére.

A győri központú, járműgyártási profilú Rábában az állam tavaly szerzett többségi tulajdont.

 

Hatszáz új dolgozó a győri Audinál

Meghaladta a nyolcezret az Audi Hungaria Motor Kft. létszáma – közölte csütörtökön az autóipari vállalkozás. Január óta hatszáz új munkatársat vettek fel – tájékoztattak, emlékeztetve arra, hogy a hétezres határt hét hónappal ezelőtt lépték át.

Az új győri üzem 2013-as megnyitásáig összesen 2 ezer 100-zal bővül az álláshelyek száma. A tájékoztatás szerint tavaly összesen 1 450-nel bővült a létszám. 2012-ben pedig még több száz munkatárs felvételét tervezik.

Az új járműgyár jelenleg mintegy 900 munkatársat foglalkoztat. Őket a vállalat projekt- és oktatóközpontjában képzik. Többen 3-6 hónapos képzésen vesznek részt az Audi németországi telephelyein, Ingolstadtban és Neckarsulmban.

Az Audi Hungariához naponta több mint 100 pályázat érkezik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.