Süli János a Paksi Atomerőmű Zrt. új vezérigazgatója

Rendkívüli közgyűlést tartott ma a Paksi Atomerőmű Zrt. (PA Zrt.), a főtulajdonos Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM Zrt.) kezdeményezésére, amelyen új vezérigazgatót választottak Süli János személyében, aki 29 éve dolgozik a cégnél.

A főtulajdonos előterjesztése alapján a közgyűlés Kovács Józsefet, Kocsis Istvánt, Faller Dezsőt, Bergsmann Györgyöt és Baráth Csabát a mai nappal visszahívta az igazgatóságból. Vitézy Andrást és Rábai Attilát 2009. március 23-i nappal visszahívta a felügyelőbizottságból. A 2005 január 12-e óta vezérigazgatóként dolgozó Kovács Józsefet a mai nappal a beosztásából felmentették és a PA Zrt.-nél fennálló munkaviszonyát az alapszabállyal összhangban megszüntették.

Süli János, a Paksi Atomerõmû Zrt. új vezérigazgatója.
Süli János, a Paksi Atomerõmû Zrt. új vezérigazgatója.

A közgyűlés az Igazgatóság tagjává választotta Süli Jánost, Szuper Józsefet, Löffler Gábort, Harangozó Tamást és Szakács Tibort. A felügyelő bizottság tagja lett Faller Dezső és Herke Attila. Az új vezérigazgató Süli János lett.

Süli János 1980-ban szerzett diplomát a Műegyetem villamosmérnöki karán. 1980 óta dolgozik az atomerőműben, 2005. január 15-től az üzemviteli igazgatói tisztséget töltötte be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.