Sukoró: haladéktalan egyeztetések kezdődnek Blummal

Oszkó Péter felkérte a vagyongazdálkodási tanács elnökét, hogy haladéktalanul kezdjen egyeztetést Joav Blummal a sukorói telekcseréről. Eközben aláírták a koncessziós szerződés a King's City-t építő KC Bidding Kft.-vel.

A pénzügyminiszter pénteken felkérte a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnökét, hogy haladéktalanul kezdjen egyeztetést Joav Blummal, a sukorói telekcseréről, annak érdekében, hogy helyreállítható legyen az eredeti – telekcsere előtti – állapot - olvasható a tárca lapunknak eljuttatott közleményében. Arra az esetre, ha a tárgyalások 30 napon belül nem vezetnének eredményre, a pénzügyminiszter felkérte az elnököt, intézkedjen: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tegye meg a szükséges jogi lépéseket a csereszerződés érvénytelenségének megállapítása érdekében.Az ügylettel kapcsolatban korábban megkezdett vizsgálat folytatódik, annak ellenére, hogy e témában megérkezett az MNV Zrt. saját vizsgálati jelentése.

Miután a KC Bidding Kft. megnyerte a Közép-Dunántúl Régió területén létesítendő I. kategóriájú játékkaszinó üzemeltetésére vonatkozó koncessziós pályázatot, a társasággal pénteken létrejött a koncessziós megállapodás. A pénzügyminiszter a pályázatot februárban írta ki, az eredményhirdetésre augusztus 14-én került sor. A kiírás alapján a koncessziós szerződésben a megvalósítás helyszíneként a Közép-Dunántúli Régió szerepel. A befektetőcsoportnak a régión belül van lehetősége a jogszabályoknak megfelelő kaszinó projekt megvalósítására, a szerződés tehát nem rendelkezik a beruházás pontos helyszínéről.

A koncessziós szerződés aláírása egy nagyon fontos mérföldkő a befektetés életében, ugyanakkor ez még mindig csak egyike a számtalan lépésnek, ami a nagyszabású turisztikai beruházás megvalósulásáig előttünk áll - tudatta közleményében Fred H. Langhammer, a King's City befektetői csoport nevében. Ahhoz, hogy a beruházás megfelelő fogadtatásra leljen, szerinte számtalan további lépésre van szükség.

A közlemény szerint a befektetői csoport tisztában van azzal, hogy az elkövetkezendő években egy ilyen hatalmas léptékű turisztikai beruházás egész időtartama alatt, sőt azt követően is szükség van a kormányzati és helyi szervek, civil közösségek, valamint az ország lakosságának támogatására. A beruházói csoport a jövőben valamennyi lehetőséget megvizsgálva minden szükséges lépést meg kíván tenni e célok elérése érdekében.

A sajtóban legutóbb megjelent feltételezésekre reagálva, Joav Blum is nyilatkozatot tett, miszerint az ő oldaláról semmilyen jogilag hibás lépés nem történt. Teljes mértékben meg van győződve arról, hogy mindenben az érvényes jogszabályoknak megfelelően járt el. Blum az elkövetkezendő napokban kész találkozni az MNV képviselőivel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.