Stabilitás: időre befejezték a reálhozamok kifizetését

Határidőre befejezte a reálhozamok átutalásának elindítását az összes magánnyugdíjpénztár, most már a pénzügyi közvetítő rendszeren múlik, mikor juthatnak hozzá pénzükhöz az érintettek – állítja a pénztárakat tömörítő Stabilitás Pénztárszövetség.

A pénztárak eleget tettek a tb-rendszerbe történő átlépéshez kapcsolódó eljárási szabályokról szóló kormányrendelet előírásainak és a jogszabályban előírt határidőre – augusztus 31-ére -  valamennyi magánnyugdíjpénztár befejezte az utalások indítását - jelentette be Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke. Az elnök kiemelte: annak ellenére, hogy a szükséges kormányrendelet a mai napig nem született meg, a pénztárak a hibás adatokkal rendelkező pénztártagok esetében, akik bejelentették a jelenlegi lakcímüket, szintén a jogszabályban szereplő határidőre elindították az újrautalást.

A Stabilitás közölte azt is, hogy a pénztárak a kifizetéseket követően a reálhozamok és tagdíj-kiegészítések nagyságáról értesítést küldenek a pénztártagoknak. A rendelet megfogalmazása szerint „a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszalépő pénztártag részére a 2010. és 2011. évre vonatkozó számlaértesítőt a kifizetést követő 5 munkanapon belül, de legkésőbb 2011. augusztus 31-ig kell megküldeni. A szövetség arra kéri a volt pénztártagokat, hogy várják meg az elszámolási értesítőt, amelyben szerepel, hogy a megtermelt hozamból mennyi az inflációt kompenzáló rész, amely a tőke összegével együtt az államkasszába került és mennyi a többlet teljesítményből adódó reálhozam. Amennyiben vitatják a kifizetések nagyságát, esetleges jogorvoslati kezdeményezéseikkel forduljanak közvetlenül saját pénztárukhoz a probléma tisztázása érdekében – tanácsolta Bába Julianna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.