Sportkupakba fektet az állam

A magyar állam 240 millió forintot tesz egy hazai milliárdoshoz köthető sopron-balfi sportkupakgyártóba. A sportkupak a csavarás nélküli ivást lehetővé tevő, cumiszerű szerkezet.
A Széchenyi Tőkealap 240 millió forintot fektet be a sopron-balfi BSSK Sportkupak Gyártó Kft.-be – közölte a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szerdán az MTI-vel. A cég fő profilja az energia- és sportitalok palackjaihoz felhasználható „sportkupakok” gyártása, valamint csomagolóanyagok előállítása.
Milliárdos a háttérben

A BSSK Sportkupak Gyártó Kft. tulajdonosa a Sportkupak Tanácsadó Kft.-n keresztül a milliárdosként számon tartott Feuer András, valamint Horváth Loránd – derül ki az Opten adatbázisából. A Széchenyi Tőkealap-kezelő egyedüli részvényese pedig a magyar állam.

A társaság két fő tulajdonosának fele-fele arányban, összesen 51 százalékos részesedése van a Pet-Pack Kft.-ben, amely Magyarország egyik legnagyobb palackozottásványvíz-előállítója. Termékei közé tartozik a Balfi, a Visegrádi és a Pannon Aqua ásványvíz, valamint a Deit és a Surprise drinks üdítő.

Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap elnök-vezérigazgatója kiemelte: a befektetésből egy 90 százalékban kivitelre termelő, nyugat-dunántúli gyártóbázison sport- és üdítőital-csomagoló, illetve kupakgyártó gépeket telepítenének. A cég 2017 végéig 11-gyel növelné alkalmazottai számát. A gyártás első évében közel 6 millió kupak értékesítésével számolnak, ami a befektetési időszak végére az évi 65 milliót is elérheti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.