Spiegel: egyesül az amerikai és a német tőzsde

A new yorki tőzsde üzemeltetőjének, a NYSE Euronextnek és a Deutsche Börse-nek (DB) esetleges egyesüléséről szóló hírt közölt a Spiegel című német hetilap.

 

 

A lap szerint az amerikai és német tőzsde tervezett egyesüléséről szóló beszámolót terjesztett a Deutsche Börse vezérigazgatója a cég vezetése elé.

A hírhez a NYSE Euronext nem fűzött kommentárt, a Deutsche Börse viszont közleményében megjegyezte, hogy "rendszeresen sokféle lehetőséget mérlegelnek a cég értékének növelése érdekében".

Az egyesülés alaposan megváltoztatná az európai és az amerikai tőzsdei erőviszonyokat - írja a Reuters, hangsúlyozva, hogy "minden idők legnagyobb értékpapír-piaci üzlete" jelentős összeférhetetlenségi problémákat vetne fel akkor, amikor az irányító hatóságok Európában és a tengerentúlon is a pénzügyi válság által felvetett szervezeti, irányítási gondokat értékelik. Egyebek között vizsgálják a válság egyik legfőbb okozójának tartott értékpapír fizetési kötelezettségek elmulasztásával (CDS-üzletek) kapcsolatos gondokat, vagy a tőzsdén kívüli értékpapír forgalom átláthatóságának kérdését.

A Deutsche Börse tőkeértéke 12,5 milliárd dollár, kétszer akkora, mint a new yorki tőzsdét üzemeltető NYSE Euronexté.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.