Sötéten látják a jövőt az európai vállalatok

A Businesseurope szerint a legnagyobb veszélyt a protekcionizmus erősödése és a bankhitelek feltételeinek szigorodása jelenti.

 Az európai munkáltatók szakmai szövetsége szerint az idén rosszabb lesz  az Európai Unió gazdasági teljesítménye, mint amire az Európai  Bizottság számít.
A Businesseurope szövetség - amelynek a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) is tagja - arra számít,  hogy az idén átlagosan 2,2 százalékkal csökken a hazai össztermék  (GDP) az EU-ban, és 2,1 százalékkal az euróövezetben.

Az Európai Bizottság januárban még azt jósolta, hogy a 27  tagországban 1,8 százalékkal, az eurót használó országokban 1,9  százalékkal fog zsugorodni a gazdaság idén átlagosan. A munkáltatók szervezete szerint az "európai vállalatokra teljes  erejével nehezedik a válság, ezt mutatja a megrendelések rohamos  csökkenése, a pénzügyi nehézségek növekedése".

A Businesseurope úgy  látja, hogy az európai gazdaságra leselkedő legnagyobb veszélyt a  protekcionizmus erősödése és a bankhitelek feltételeinek szigorodása jelenti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.