Sorok kígyóznak a Quaestor-irodák előtt

Nincs pánik az ügyfélszolgálatoknál, de az ügyfelek féltik a pénzüket.

A Quaestor nem minden irodája nyitott ki kedden reggel Győrben. A belvárosi fiók előtt húsz-harminc ember várakozik, őket egyesével engedik be a biztonsági őrök. Pánik nincs, de az emberek féltik a pénzüket.

Hatalams sorok az egyik Quaestor-orda előtt. Féltik apénzüket a befektetők
Hatalmas sorok az egyik Quaestor-iroda előtt. Féltik a pénzüket a befektetők
Szigetváry Zsolt / MTI

Nevük mellőzését kérő győri pénzügyi szakemberek szerint a társaságnak jelentős a vagyona, attól várhatóan nem kell félni, hogy a kisbefektetők elveszítik a pénzüket. Utalnak Tarsoly Csaba politikai, főként Orbán Viktor személyéhez kötődő erős kapcsolataira is, s úgy gondolják, hogy az állam valami módon segítséget nyújt neki.

 

 

A győri ETO futballcsapata is a Quaestor tulajdonában van, a klub környékéről szerzett nem hivatalos információk szerint a csapat szereplését nem veszélyezteti a mostani csőd. A Quaestor egyébként a stadionhoz kapcsolódó négycsillagos szállót is üzemelteti, s övé az ETO Park nevű bevásárlóközpont, amely eddig is csak vegetált, a győriek inkább az Árkádban és a plázában vásárolnak.

Pénzüket féltik az ügyfelek

Hétfőn a Quaestor-csoportot kötvénykibocsátásokkal finanszírozó Quaestor Financial Hrurira a Buda-Cash botrány okozta piaci pánikra hivatkozva csődöt jelentett. A jegybank és a tőzsde is felfüggesztette a Quaestor Értékpapír tevékenységét; a brókercéget felügyelőbiztos irányítja, az  ügyfélszolgálatoknál kígyóznak a sorok. A részletekért klikkeljen folyamatosan frissülő hírösszefoglalónkra.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.