Sopronban fejleszt a GYSEV

Bővíti és fejleszti soproni konténerterminálját a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. A magyar-osztrák vasút árufuvarozó vállalkozása 354 millió forintot költ a közúti és a vasúti szállítást egyaránt kiszolgáló létesítményre.

A GYSEV Cargo Zrt. nem kizárólag saját erőből fejleszt: a társaság közlése szerint a soproni Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központ konténertermináljának beruházását az Európai Unió több mint 106 millió forint, vissza nem térítendő támogatása segíti. A már ősszel megindult munkálatokat előreláthatólag 2013 júniusában fejezik be.

A 354 millió forint összértékű beruházás keretében növelik a konténerterminál tárolókapacitását. A GYSEV Cargónál úgy számolnak: meglevő terület tervezett bővítése révén összesen csaknem 470-nel bővül a tárolható konténerek száma.

A beruházás során konténerkövető rendszert is kialakítanak. Ez lehetővé teszi majd a terminálon található konténerek mozgatásának nyilvántartását, a rakodási események rögzítését, valamint a konténerek helyzetének GPS alapú meghatározását.

De beszereznek egy olyan konténeremelő targoncát is, amely az elérhető legmodernebb technika használatával a biztonságos és ergonomikus munkakörülmények biztosítása mellett teszi lehetővé a felmerülő valamennyi logisztikai feladat megoldását.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.