Sonkaszeletelő 1,5 millióért

Összesen 708 tételt vonultat föl a BÁV Zrt. jövő hét kedden induló, három napig tartó 66. Művészeti aukciója – jelentette be a Tűzkő Péter, a vállalat műkereskedelmi üzletágvezetője. Az eseményt megelőző sajtótájékoztató alapján az látszik, hogy a felhozatal a festmények között lesz a legerősebb. (Az első napon egyébként ékszerekre, a másodikon festményekre, bútorokra és szőnyegekre, míg a harmadikon műtárgyakra lehet licitálni.)

Az üzletágvezető hangsúlyozta, hogy kedvező kínálatot akartak biztosítani azok számára is, akik befektetői szemmel licitálnak. Ennek oka – magyarázta –, hogy a válság után a festmények és az ékszerek is az előtérbe kerülnek, hiszen sok esetben a banki kamatokat jóval meghaladó hozamokat lehet elérni már rövid és középtávon is ezekkel a tárgyakkal. Így a kínálatban nagy értékű Mednyánszky László-, Vaszary János-, Márffy Ödön- vagy Csók István-festmény is lesz. A legmagasabb kikiáltási árról, 18 millió forintról Vaszary János Merengő című képe indul. Mellette Mednyánszky László Tavaszi táj és Ferenczy Károly Parkrészlet padokkal című alkotása is bőven 10 millió forint fölött indul.

Az első nap ékszerkínálatát a vállalat szakemberei a szokásosnál erősebbnek tartják, amelyek közül talán a legérdekesebbek a 1930-as, 1940-es években készült magyar ötvösékszerek lehetnek.

Az egész aukció egyik legérdekesebb darabja az utolsó napon „érkezik”. A holland Berkel cég több mint 100 éves sonkaszeletelő gépének licitje 1,5 millió forintról indul.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.