Sólyom László aláírta a 2009-es költségvetésről szóló törvényt

Sólyom László köztársasági elnök szombaton aláírta a 2009-es költségvetésről szóló törvényt - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal szombaton.

Az országgyűlés hétfőn fogadta el a Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetéséről szóló törvényt, 209 igen, 171 nem szavazattal, tartózkodás nélkül. A jogszabály a központi költségvetés 2009. évi bevételi főösszegét 8300,2 milliárd forintban, kiadási főösszegét 8961 milliárd forintban, hiányát 660,8 milliárd forintban állapítja meg.

A kormányzat azzal számol, hogy jövőre az államháztartás hiánya GDP-arányosan 2,6 százalék lehet, ami azt jelenti, hogy Magyarország jövőre megfelel a maastrichti, azaz az euróövezeti csatlakozáshoz szükséges kritériumoknak.

A költségvetésnél igennel szavazott az MSZP-frakció 188 tagja, 18 SZDSZ-es képviselő, az MDF-es Lengyel Zoltán, valamint a független Gyenesei István sportminiszter, és nemrég miniszterelnöki megbízottá kinevezett Császár Antal. Nemmel szavazott 136 fideszes képviselő, 23 KDNP-s, 9 MDF-es és három független. A képviselők azt is megszavazták, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a köztársasági elnöktől a törvény sürgős kihirdetését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.