Sólyom Airways: Ambiciózus tervek, kevés konkrétummal

Ambiciózus tervek, kevés konkrétummal – így foglalható össze a Sólyom Airways első nyilvános fellépése. A cég tájékoztatóján épp csak azt nem árulták el, hová fognak repülni.

Összesen 22 célállomásra repül majd a Sólyom Hungarian Airways, ebből hat európai főváros – jelentette be Vágó József vezérigazgató a cég első sajtótájékoztatóján, ugyanakkor konkrétumokkal ezen túl nem állt elő, ezért a kíváncsi magyar közönség egyelőre nem tudhatja, hová repülnek majd a cég gépei. Azt viszont megtudtuk, hogy Boeing 737-500-as repülőkkel repülnek majd kezdetekben, melyeken 12 business és 98 turista osztályú ülés lesz majd.

Ez az ajánlat beesett, eredetileg nem ezzel terveztünk, de a gépek lízingjére olyan jó ajánlatot kaptunk, hogy költségekben alatta tudunk maradni annak, mint ha nagyobb kapacitású, következő generációs 737-800 típussal repülnénk. Hároméves lízingszerződést kötöttünk – mondta Vágó József, de kérdésünkre a lízingcéget nem nevezte meg, mondván, annak vezetője szabadságon van, és együtt kívánnak kiállni a nyilvánosság elé a közeli jövőben.

Tájékoztatnak, de nem nagyon
Sólyom Hungarian Airways

Elmondta ugyanakkor: cége Magyarországon fog adózni, magyar bázison magyar embereknek ad munkát, s neki a szkeptikusokkal ellentétben, akik a piaci lehetőségeket kérdőjelezik meg, az a baja, hogy nincs annyi repülőgépe, amellyel lefedhetné azokat a kapacitásokat, amelyekre a magyar cégektől igény jelentkezett – fejtette ki.

Külföldön sokkal komolyabban vesznek minket, mint Magyarországon. Befektetőpartnereik kisebbségi tulajdonrészért a társaság finanszírozását biztosítják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.