Sólyom: bemutatták, hogy van pénz

Beadta a hatósághoz a pénzügyi fedezet igazolását, mondja Vágó József, a Sólyom vezére és bízik a mielőbbi engedélyezésben. Saját nevére szól a fedezetigazolás.

A Sólyom Hungarian Airways Kft. a mai napon hivatalosan benyújtotta a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalának a Légitársaság működési engedélyének kiadásához szükséges hiteles eredeti, közjegyző által ellenjegyzett banki fedezetigazolást.

Sólyom Hungarian Airways A 320 design
Sólyom Hungarian Airways A 320 design

A benyújtott okiratok a jogszabályi előírásokat meghaladó fedezetet biztosítanak a légitársaság működésének első 3 hónapjára mindennemű bevétel számításba vétele nélkül - írta a cég közleménye. Vágó József, a cég ügyvezetője lapunk megkeresésére elmondta: a külföldi pénzintézet által kiadott dokumentumnak Vágó József magánszemély a kedvezményezettje. Kérdésünkre elmondta, hogy azonnal és feltétel nélkül lehívható összegről szól, ám annak nagyságrendjét nem kívánta pontosítani. Mint mondta, a pénzt annak lehívását követően tulajdonosként tudja a cég rendelkezésére bocsátani. 

Reményét fejezi ki, hogy működési engedélye az NKH kommunikációjának megfelelően hamarosan kiadásra kerül. - Dolgozóink fizetését ettől a fedezetigazolástól függetlenül néhány napon belül átutaljuk - mondta a cégvezető. A fedezetigazolás benyújtása előtt, hétvégén taggyűlés összehívását kezdeményezte Lucsik János - tájékoztatta lapunkat a légitársaságot birtokló Sólyom Holding vezetője. A Lucsik által javasolt napirendi pontok között van, hogy ha szükséges, vizsgálják meg a hatgépesnél kisebb üzemméretben való indulás, illetve a külföldi mellett magyar tőke bevonását is, ha ezzel a légitársaság engedélyeztetési eljárása - a kisebb elvárt tőke miatt - gyorsítható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.