Sokat tapasztalt jogász a Pólus Holding élén

Bán Tamás lett a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Pólus Holding elnök-vezérigazgatója. A jogász szakember volt alkotmánybírósági titkár, főmunkatárs, pesti bíró, bankfelügyeleti főtanácsos, minisztériumi stratéga, államtitkár, az állami MVM és leányvállalatai igazgatója, vezetője, intézeti munkatárs, versenytanácstag, a Kész Holding, az utóbbi két évben pedig a főváros üzemeltetési cégének vezetője. Ezalatt négy egyetemen-főiskolán tanított jogot.

Demján Sándor, a Pólus Holding Zrt. többségi tulajdonosa október 1-ei hatállyal Dr. Bán Tamást nevezte ki a cég elnök-vezérigazgatói posztjára – közölte a társaság.

Az új vezérigazgató több vagyonelem felügyeletét látja el. Ezek között kiemelt jelentőségű az Arcadom Zrt., a Művészetek Palotája és a Bakonyi Erőmű Zrt. Ez utóbbinál a felügyelőbizottság elnöke lett.

Bán Tamás jogász. Szakmai pályáján jogi, gazdasági területen, illetve a közigazgatásban dolgozott.

Bán Tamás a kilencvenes évek elején az Alkotmánybíróságon elnöki titkár, majd az elnök főmunkatársa. Ezt követően a Pesti Központi Kerületi Bíróságon bíró (1993–1996), majd az Állami Bankfelügyelet főtanácsosa (1996–1997).

A Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztériumhoz tartozó Miniszteri Stratégiai Elemző Központot 1998–1999-ig igazgatóként vezette. A minisztériumban 2000-ig dolgozott közigazgatási államtitkárként.

2000 és 2002 között a Magyar Villamos Művek Rt. és a Paksi Atomerőmű Rt. igazgatósági tagja, az MVM általános vezérigazgató-helyettese, majd a Mavir Zrt. elnök-vezérigazgatója volt.

A PPKE Heller Farkas Közgazdasági Intézet munkatársaként hálózatos szolgáltatások szabályozásával és a közszolgáltatások finanszírozásával foglalkozott. Később versenytanácstaggá választották, majd a Kész Holding Zrt. igazgatóságának tagja volt 2009–2010-ig. Az utóbbi 2 évben a Budapesti Városüzemeltetési Központ Holding vezérigazgatói pozícióját töltötte be.

Pályája során az ELTE-n, a PPKE-n, a Nemzetközi Üzleti Főiskolán és a Károli Gáspár Református Egyetemen jogot oktatott. Számos fontosabb szakmai publikáció köthető a nevéhez – írja bemutatójában a cég.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.