Sok trafikost átvertek a kasszások

A nemzeti trafikosok egy része azért nem tudja teljesíteni az adatszolgáltatási kötelezettségét az NDN felé, mivel szerintük a kasszaforgalmazó rossz gépet adott el nekik.

Sok nemzeti dohányboltot üzemeltető vállalkozó nem tudja teljesíteni online adatszolgáltatási kötelezettségét a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. felé, mert – véleményük szerint – nem teljesíti vállalt kötelezettségeit a pénztárgépszállító.

A törvény szerint ugyanis a trafikosoknak naponta be kell számolniuk a forgalmukról a Zrt. felé, ellenkező esetben komoly, százezres bírságra számíthatnak.

Azonban az onlinekassza.hu-nál sok trafikos jelezte: a szerződött kasszaforgalmazó nem teljesíti vállalásait. Így sokan nem tudnak megfelelni az adatszolgáltatási kötelezettségüknek sem.

A kialakult helyzetben a trafikosok több százezer forintot is veszíthetnek így a beszállító hibájából. Most egy online felületen várják a károsultak jelentkezését, akik jogi és műszaki segítséget kapnak a hibásan teljesítő onlinekassza-forgalmazókkal szemben.

A szakmai portálnál jelentkező, pórul járt kereskedők többsége már nem bízik abban, hogy sikerül megegyeznie azokkal a cégekkel, amelyek nem megfelelően szolgáltatnak, inkább másik, megbízható partnert keres, hogy eleget tehessen a törvényben foglaltaknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.