Sok az eső, sok a kár

Az elmúlt egy hétben, július 28. és augusztus 4. között csaknem négyezer meteorológiai eredetű kárbejelentést kapott az Aegon Magyarország. A károk becsült összege megközelíti a 340 millió forintot. A legtöbb kárt vihar és villámcsapás okozta, de érkezett bejelentés árvíz miatt is.

A piacvezető lakásbiztosítóhoz az ország egész területéről érkeztek bejelentések, de a főváros magasan kiemelkedik a káresetek számát tekintve. Míg Budapestről 800 fölötti, addig a második legtöbb bejelentéssel rendelkező Szegedről 161 kárbejelentés érkezett.

Az ICI Interaktív Zrt. mérései szerint 2014-ben kiemelkedően csapadékos volt a július. Ennek oka, hogy az átlagosnál is gyakoribbak voltak a zivatarok, és az ország nagy részére kiterjedő mediterrán ciklonok is hozták az esőket, viharokat.

A Generali is sok bejelentést kap. A biztosítóhoz a múlt hét folyamán több mint kétezer, viharokkal kapcsolatos kárbejelebntés érkezett, közel 200 millió forint összértékben.

A szélsőséges időjárás a Generali adatai szerint Budapesten és Csongrád megyében okozta a legtöbb problémát, a leginkább érintett települések pedig Szeged és Budapest voltak: a fővárosban Újpalota és Újpest járt az élen riasztások szempontjából.

A regisztrált eseteknél a villámcsapások által okozott károk voltak a legjellemzőbbek közel 500 bejelentéssel, de a felhőszakadás (csaknem 250 esetben) is sok ügyfélnek jelentett problémát. Közel 250 esetben érkezett bejelentés továbbá tetőbeázásról, valamint helyenként jégeső is súlyosbította a helyzetet.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.