Sivatagi hatalommal tárgyalt halászati együttműködésről Fazekas miniszter

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kétoldalú tárgyalást folytatott Sid Ahmed Ferroukhi algériai mezőgazdasági, vidékfejlesztési és halászati miniszterrel. A tárcavezetők megerősítették azon szándékukat, hogy a két ország szorosabban együttműködik az édesvízi halászat és az akvakultúra területein.
A magyar szaktárca közleménye szerint Sid Ahmed Ferroukhi a magyar-algériai gazdasági vegyes bizottság (gvb) alakuló ülésére érkezett Magyarországra.

A miniszterek az egyeztetés során áttekintették a közös mezőgazdasági együttműködési lehetőségeket. Beszéltek az állattenyésztés, a szarvasmarha genetikai és a tejelő szarvasmarha ágazat komplex fejlesztéséről, az agrárkutatási kapcsolatok elmélyítéséről, az ENSZ Dél-Dél Együttműködésről és a FAO-magyar ösztöndíjprogramról is.

Algéria műholdképe
Algéria műholdképe
NASA

Mindkét fél egyetértett abban, hogy a tárgyalások és a gvb során egyeztetett témák, lehetőségek hozzájárulnak a két ország szakmai és gazdasági kapcsolatainak további bővüléséhez. A két miniszter megerősítette szándékát az édesvízi halászat és akvakultúra területein történő együttműködés megerősítésében.

Magyarország és Algéria vállalta, hogy támogatja a két ország intézményei, illetve szakmai- és szakmaközi szervezetei közötti kapcsolatokat, hogy képesek legyenek a mezőgazdaság, az élelmiszergazdaság, illetve a halászat területén kínálkozó lehetőségeket megragadni, és ezáltal fejleszteni a kölcsönösen előnyös partnerségi projekteket.

Az algériai társminiszter és mezőgazdasági delegációja a közlemény szerint szakmai programon vett részt a Földművelésügyi Minisztérium és háttérintézményei, valamint együttműködésre vagy kereskedelmi kapcsolatra számot tartó agrárcégek részvételével.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.