Sir Suma Chakrabarti az EBRD új elnöke

Új elnököt választottak az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) élére a bank idei londoni közgyűlésének pénteki nyitónapján a részvényes országok és szervezetek képviselői, akik nem hosszabbították meg a pénzintézetet négy éve vezető német Thomas Mirow mandátumát.

A közép-kelet-európai és az egykori szovjet térség átalakulásának finanszírozására 21 éve alapított EBRD elnöki tisztségébe most először brit jelölt kerül, Sir Suma Chakrabarti, a brit igazságügy-minisztérium államtitkára személyében.

Sir Suma 1959-ben született Indiában, és hosszú időre visszanyúló brit kormányzati-államigazgatási tevékenysége előtt dolgozott a Világbanknál és a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF) is.

Mirow négyéves megbízatása a nyáron jár le. A korábbi EBRD-elnökválasztási években a bank közgyűlésének idejére rendszerint már megszületett az egyezség a részvényesek között a bank új vezetőjének személyéről, a döntés most azonban - nem utolsósorban a franciaországi elnökválasztások miatt - a londoni közgyűlésre maradt.

Az EBRD-t eddigi két évtizedes fennállása során német és francia elnökök vezették.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.