Simor kap még egy sallert Orbántól

"Offshore spekuláns" még egyszer nem lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke - ezt válaszolta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban az új jegybankelnök személyét firtató kérdésre.

Semmilyen döntés nem született ebben a kérdésben - közölte a kormányfő arra a felvetésre, miszerint lehetséges-e, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter váltsa Simor Andrást márciusban a központi bank élén.

A miniszterelnök szerint egyébként az idei év már "nem a vetésről, hanem az aratásról" szól.

2013-ban néhány fontos kérdést - például a földtörvényt és az "alkotmány-egybeszövegezési" feladatokat - leszámítva nagy átalakítási törvényeket már nem szándékozik megvitatni a kormánytöbbség, mert az ország túléléséhez, jövőbeni versenyképességének megteremtéséhez szükséges nagy változásokat és az azokat megalapozó jogszabályokat elfogadta a parlament - mondta a kormányfő. Hozzátette: az idei év a nagy átalakítások eredményének a begyűjtéséről szól majd.

Orbán Viktor belpolitikai kérdéseket is kommentált rendszeres rádiós interjújában. Szerinte a józan ész, és nem pedig az erő hangja alapján döntött a Fidesz az előzetes választási regisztráció ügyében.

A kormányfő szerint az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenességet kimondó döntése után "olyan hőfokú lett a vita, akkora volt a tűz", hogy azt eloltani a választásokig már nem lehetett volna, ezért jobb volt "befagyasztani az egészet". Orbán Viktor hangsúlyozta: nem szabad úgy "ráfutni" a választásra, hogy vita van a voksolás szabályairól, noha szerinte szükség lett volna végigvinni az eredeti elképzeléseket, de az most nem lett volna ésszerű.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.