Matolcsy kénytelen volt Simorral tárgyalni

A nemzetgazdasági tárca közleménye ahelyett, hogy arról beszélt volna, hogy pontosan mi történt a találkozón, inkább ismét csak ódákat zengett a kormányzati gazdaságpolitika sikereiről.

A Magyar Növekedési Tervről, céljairól és irányairól konzultált csütörtökön Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Simor Andrással, a jegybank elnökével, tájékoztatott csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) – adta hírül az MTI.

Az NGM-nak a találkozó kapcsán kiadott közleményében csak a szokványos semmitmondó közhelyek olvashatók, miszerint Magyarország fordulóponthoz érkezett, mostantól a növekedés fokozására kíván összpontosítani, illetve ezért készít növekedési tervet az NGM. Matolcsy György pedig a terv céljairól, irányairól konzultált Simor Andrással, a Magyar Nemzeti Bank elnökével.

A minisztérium emlékeztetett: "a kormány az elmúlt másfél évben megújította Magyarországot. A munkát terhelő adók csökkentek, Európában szinte egyedülálló módon stabilizálódott a költségvetés – 2004-es EU csatlakozásunk óta először tartjuk 3 százalék alatt a jövő évi költségvetési deficitet –, csökkent az államadósság".

Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán jelentette be, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a jövő évi növekedési tervvel kapcsolatban konzultálni fog a Magyar Nemzeti Bank vezetőjével.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.