Simicska vonata futott be Kanizsára

A Nagykanizsát elkerülő út megépítésére kiírt pályázaton hat jelentkező közül Simicska Lajos Közgép Zrt.-je futott be azzal, hogy félmilliárddal kínált vetélytársai – köztük a kormány ellenségének éppen nem nevezhető Duna Aszfalt – ajánlata alá – tudta meg a 444.hu.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. eredetileg több mint 1,8 milliárd forintra becsülte a Nagykanizsát elkerülő út megépítését. A 61-es út átalakítása már 60 százalékos készültségben volt, amikor tavaly szeptemberben kiírták a pályázatot a kétszer egysávos út 3,2 kilométeres szakaszának befejezésére, valamint a hozzá kapcsolódó körforgalom, vasúti felüljáró és közműcsere megvalósítására. Az építkezést uniós pénzből finanszírozzák – írja a 444.hu.

A tender eredményét most hirdették ki, és eszerint hat vállalkozás tett ajánlatot, köztük az utóbbi időben felkapott Duna Aszfalt is, amely gyakran együtt dolgozik a felcsúti polgármester-vállalkozó cégeivel. A nyertes ajánlatot azonban a Közgép adta meg, amely az eredetileg becsült 1 milliárd 847 milliós költséggel szemben azt ígérte, hogy az utat mindössze 1 milliárd 343 millióból is kihozza.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.