Simicska és Nyerges a leggazdagabb magyarok listáján

Egyéves születésnapja alkalmából közölte a leggazdagabb magyarok listáját a Forbes, írja a Kreatív Online. Az összeállítás egyik érdekessége, hogy első alkalommal szerepel Simicska Lajos és Nyerges Zsolt hasonló listán. Ezzel közel egy időben az amerikai Forbes is publikálta saját rangsorát.

A magyar lista élén Gattyán György áll, megelőzve Csányi Sándort és Demján Sándort. Gattyán a Jasmin.com nevű internetes, főként szexuális tartalmakat kínáló webkamerás szolgáltatásnak köszönhetően lett milliárdos, azóta számos – elsősorban online – vállalkozást működtet, de az üzletember tulajdonában áll a budapesti Andrássy úton található Il Bacio di Stile nevű luxusáruház is. A 44 éves Gattyán György becsült vagyona 174,3 milliárd forint.

A lista negyedik helyén a Videoton, a Magyar Hírlap és az Echo Tv tulajdonosa, Széles Gábor áll, míg az ötödik a Péti Nitrogénművek és a Bige Holding tulajdonosa, Bige László lett, aki az utolsó a százmilliárdosok klubjában.

Őt követi Rákosi Tamás belgiumi magyar üzletember, az RTL Klub extulajdonosa, az IKO Műsorgyártó producere.

A leggazdagabb magyar üzletemberek

1. Gattyán György (44 év): 174,3 milliárd

2. Csányi Sándor (62 év): 159,5 milliárd

3. Demján Sándor (71 év): 146,3 milliárd

4. Széles Gábor (69 év): 104 milliárd

5. Bige László (56 év): 103,75 milliárd

6. Rákosi Tamás (67 év): 78 milliárd

7. Wáberer György (58 év): 77.2 milliárd

8. Kasza Lajos és családja (64 év): 74,7 milliárd

9. Leisztinger Tamás (46 év): 72,5 milliárd

10. Veres Tibor (52 év): 71 milliárd

...

16. Simicska Lajos (54 év): 45,3 milliárd

...

31. Nyerges Zsolt

Simicska sosem szerepelt még ilyen listán

A Kreatív Online szerint a 33-as lista legfőbb érdekessége, hogy hat, eddig hasonló összeállításban soha nem szereplő milliárdos is megtalálható rajta. Így a 16. helyen áll Simicska Lajos, a Közgép tulajdonosa, aki számos hazai médiavállalatban rendelkezik érdekeltségekkel, így a Class FM-ben, Magyar Nemzetben, Hír Tv-ben és a Lánchíd Rádióban.

31. helyre bejutott Simicska üzlettársa, a szolnoki nagyvállalkozó, a szintén médiaérdekeltségeiről (például a Publimont) ismert Nyerges Zsolt is.

Az amerikai Forbes gazdaglistáját Bill Gates, a Microsoft alapítója vezeti, őt Warren Buffet, majd az Oracle-vezér Larry Allison követi.

A teljes lista a Forbes csütörtökön megjelenő számában található meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.