Simicskáék ítéletre várnak

December 10-én hirdet ítéletet a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Közgép Zrt. közbeszerzési eltiltásáról. Ezt a második, csütörtöki tárgyaláson jelentették be.

Simicska Lajos cégét az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság győr-gönyűi kikötő fejlesztésére kiírt tenderén hamis adatszolgáltatással vádolták meg. Az ajánlatában megnevezett szerb alvállalkozó által biztosított két hajó zárt fedélzetének méretéről megadott, vitatott adatokra hivatkozva, a céget három évre tiltották el a közpénzből finanszírozott állami és önkormányzati beruházásoktól.

Koncz György / Népszabadság

A tiltást a Közbeszerzési Döntőbizottság helybenhagyta, majd a bíróság felfüggesztette, ám a bírói döntést a közbeszerzési hatóság nem vette figyelembe.

A tegnapi tárgyaláson a Közgép vitatta, hogy valótlan adatokat adott meg, a tender kiírója viszont nem válaszolta meg egyértelműen, mit tekint zárt hajófedélzetnek.

A kikötő-beruházást 6,89 milliárd forintért a felcsúti polgármester cége, a Mészáros és Mészáros Kft., valamint szövetségesei, az A-HÍD Zrt. és Swietelsky valósíthatja meg.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.