Sikerült pozitívan zárni a befektetési alapoknak a decembert

Decemberben a lakossági befektetési jegyek visszaváltását ellensúlyozták az alapok jó hozamai és végül 45 milliárd forinttal bővült a piac.

 A lakossági befektetők jelentős részben visszaváltották befektetési jegyeiket az év végén, a tőkekivonást azonban kompenzálták a jó hozamok, továbbá az intézményi befektetők vásárlásai - derül ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) hétfőn közölt jelentéséből.

A befektetési alapok vagyona a piaci teljesítmény hatására összesen 45,8 milliárd forinttal nőtt decemberben, miközben a hónap során közel 32 milliárd forintot vontak ki a befektetők az alapokból. A vagyon összességében 0,4 százalékkal bővült decemberben, a hónap végén a BAMOSZ tagok 452 hazai befektetési alapban összesen 3.763 milliárd forintot kezeltek.

A lakosság részéről tapasztalt év végi visszaváltás nem meglepő a BAMOSZ főtitkára szerint. Temmel András a közleményben kifejti: a korábbi években is tapasztalható volt, hogy év végére a lakossági befektetések elmaradnak az év közbeni szintektől, illetve a háztartások a fogyasztásukat finanszírozzák a megtakarításaikból.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.