Siess, ha felvennéd a Diákhitelt

Már csak ma igényelhetnek Diákhitelt azok a hallgatók, akik a tavaszi szemeszterben még szeretnének kapni a kedvezményes juttatásból! A felvehető összeg akár 250 ezer forint is lehet.

ebben a félévben ma utoljára lehet Diákhitelt igényelni. A felvehető hitelösszeg akár 200 ezer – költségtérítéses hallgatók számára akár 250 ezer – forint is lehet. Aki most lekési az igénylési határidőt, az már csak a jövő tanévben kérheti ezt a kedvező, hitelbírálat nélkül elérhető speciális kölcsönt - tájékoztat a Diákhitel Zrt.

Az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban lehet leadni. Akik korábban már kaptak Diákhitelt, azoknak nem kell azt újra igényelni, viszont a folyósítás feltétele az aktív hallgatói jogviszony.

 A felvehető hitelösszegek az idei tanév második szemeszterében sem változtak, továbbra is havonta 15, 21, 25, 30, 40 és 50 ezer forint igényelhető. Az államilag támogatott képzésben tanulók szemeszterenként maximum 200 ezer forintot vehetnek fel, míg a költségtérítéses képzésben résztvevő diákok legfeljebb 250 ezer forinthoz juthatnak hozzá.

A Diákhitelt továbbra is alanyi jogon vehetik igénybe a 40 év alatti egyetemi, főiskolai hallgatók. A lehetőséggel 2001 óta összesen már több mint 307 ezer diák élt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.