Senkinek sem kellett a kapuvári konc

Egyetlen ajánlat sem érkezett az egykori kapuvári húsgyár vagyonára a felszámolók által kiírt pályázat határidejének csütörtök déli lejártáig - közölte az MTI érdeklődésére a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. ügyvezetője, Kovács Csaba. Újabb pályázatot írnak ki a vagyonra, hiszen érdeklődők vannak, magyarázta. Kérdés, hogy akkor mi akadályozta meg az érdeklődőket az ajánlattételben. Mindenestre a feltételekről még egyeztetnek a 2012 kora őszén leállt üzemet addig működtető két társaság felszámolóbiztosaival.Még az idén közzé kívánják tenni az újabb - sorrendben nyolcadik - pályázatot, de még korainak nevezte a kérdést, hogy abban a korábbi feltételeket vagy annál enyhébb kondíciókat határoznak meg.

A Kapuvári Hús Zrt. felszámolását a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Cégközlönyben közzétett végzése szerint egy 2012. szeptember 17-én, hetekkel a termelés leállása után benyújtott kérelem alapján rendelte el a bíróság. A Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Kft. ára az első két pályázaton mintegy 1,5 milliárd, illetve körülbelül 450 millió forint volt, de később csökkentették az összeget. A felszámolás kezdetén mintegy 120 hitelezői bejelentést nyújtottak be, összesen mintegy 7,6 milliárd forint értékben.
Kovács Csaba idén július 17-én tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a kapuvári húsgyár felszámolóbiztosai felmondták a gyár vagyonára kiírt korábbi pályázat nyertesével kötött szerződést, mert sem a 40 napos határidő, sem a nyolc napos türelmi idő végére nem utalta át a vételárat a két szaúdi befektető cége. Mindeddig csak kisebb elemeket sikerült értékesíteni a két társaság vagyonából.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.