Senki nem érez felelősséget vörösiszap-ügyben

A vörösiszap-ügyben bíróság elé állított 15 Mal-dolgozó közül ma az ötöd- és a nyolcadrendű vádlott is úgy nyilatkozott, hogy nem érzi magát felelősnek a katasztrófáért.

A vörösiszap-ömlés kapcsán megvádolt tizenöt Mal-dolgozó közül a ma meghallgatott nyolcad- és ötödrendű vádlott sem érzi magát felelősnek a katasztrófáért.

A vörösiszap-katasztrófa ügyében indított, a Veszprémi Törvényszéken zajló büntetőper tárgyalásának harmadik napján az ajkai timföldgyár hidrátgyártó üzemének vezetői is tagadták bűnösségüket.

A bíróság a 15 vádlott közül a nyolcadrendű L. Lászlót, a timföldgyár hidrátgyártó üzemének termelési vezetőjét és az ötödrendű vádlott D. Józsefet, a hidrátgyártás divízióigazgatóját hallgatta meg.

Őket halált előidéző gondatlan közveszélyokozással, környezet- és természetkárosítással vádolják. Mindketten tagadták bűnösségüket.

Előbbi nem tett vallomást. Utóbbi az írott vallomását olvasta fel, amelyhez 22 mellékletet csatolt.

A divízióigazgató elcsukló hangon azt mondta: "Nem vagyok felelős a tragédiáért". Hozzátette: az egész ügy az ő és a kollégái felelősségéről szól. Ehelyett a hatóságoknak a valódi felelősöket kellene felkutatnia.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.