Segítenek a spanyol fapados károsultjainak

A Spanyolország és Latin-Amerika közti fapados járatokra specializálódott Air Comet légitársaság csődje vélhetően több mint 7 ezer fogyasztót érint, köztük lehetnek magyarok is. Ők az Európai Fogyasztói Központ (EFK) segítségével érvényesíthetik kárigényüket.

Az Air Comet 2009. december 22-én jelentette be hivatalosan, hogy, miután kudarcba fulladt a kísérlet a hónapok óta súlyos anyagi gondokkal küzdő légitársaság eladására, csődvédelmet kért a spanyol államtól, alkalmazottait pedig elbocsájtja. A légitársaság az után függesztette fel összes járatát, hogy az Air Comet anyacége, a Grupo Masans SA számára egy londoni táblabíróság megtiltotta a repülőgépek elindítását, valamint a jegyértékesítést.

Februárban hivatalosan megindul a spanyol Air Comet légitársaság elleni csődeljárás. A kárvallott utasoknak az EFK folyamatosan segítséget nyújt repülőjegyük árának visszaszerzésében. Közreműködnek a jegyár visszaigénylésével kapcsolatos űrlap kitöltésében, valamint a későbbiekben is tanácsot adnak az ügyintézéshez - áll az EFK lapunkhoz eljuttatott közleményében. A hitelezői igényt bejelentő formanyomtatvány, annak kitöltési útmutatójával együtt magyar fordítással ellátva már elérhető az EFK honlapján, a www.efk.hu -n.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.