Sajtgyárat fejlesztettek Hajdúböszörményben

Ma átadták a Kőröstej cégcsoport hajdúböszörményi sajtgyárának új üzemrészét, mely új munkahelyek teremtését teszi lehetővé, és tovább növeli a cégcsoport termelésének volumenét.

Riad Nabolusi, a Kőröstej cégcsoport ügyvezető igazgatója a megnyitón kifejtette: a közel-keleti piacokon stabil, meghatározó szerepet akarnak betölteni és az Európai Unió viszonylatában a legnagyobb magyar sajtexportőrré szeretnének válni, ehhez elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, fejlesztés. Éppen ezért döntöttek egy új üzemrész és összekötő folyosó megépítse mellett, amely lehetővé teszi új típusú sajtok gyártását is.

A hajdúböszörményi beruházás összköltsége 850 millió forint, amit az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap 425 millió forinttal támogatott. Az új üzemrésznek köszönhetően a termelés volumene kezdetben várhatóan évi 1500-2000 tonna körül alakul majd, ami rövid időn belül 3000-4000 tonnára növelhető, a piaci igények függvényében.

Mindez a helyi tejtermelők számára is fontos tényező, a hosszú távú együttműködéssel biztosítható stabil működésük. A beruházás másik fontos eleme az új munkahelyek megteremtése, amellyel növelhető a foglalkoztatottság a régióban. A bővüléssel kezdetben 50 új alkalmazottal nő az üzem munkatársainak száma, ami a termelés növekedésével tovább emelkedhet. A végrehajtott technológiai beruházás eredményeként pedig új típusú, eddig még nem gyártott sajtok előállítására is lehetőség nyílik.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.