Saját részvényekre váltotta 15 milliónyi prémiumát a Telekom vezére

Saját részvényeket vásárolt mintegy 15 millió forintért a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.

Chris Mattheisen, a Magyar Telekom első embere Magyar Telekom részvényeket vásárolt hétfőn - olvasható a Budapesti Értéktőzsde Honlapján. A tőzsdei tájékoztatás szerint az elnök-vezérigazgató 24 387 darab részvényt vásárolt darabonként 418 forintos áron, 12 113 darabot darabonként 419 forintos áron, és 210 darabot darabonként 420 forintos árfolyamon a Raiffeisen Bank mint befektetési szolgáltató közreműködésével. A mostani részvényvásárlás értéke mintegy tizenötmillió forint.

A tranzakciót követően Chris Mattheisen tulajdonában összesen 96 846 darab Magyar Telekom részvény van. A részvényvásárlás a 2012-től indított "Kiegészített Részvényvásárlási Program" keretében történt. A program lényege, hogy a társaság vezérigazgatója köteles az éves bruttó prémiuma minimum 10 százalékának megfelelő összeget Magyar Telekom részvényekbe fektetni, amely önkéntesen maximum 33,3 százalékig emelhető - hívja fel a figyelmet a társaság.

Az így megvásárolt részvényeket 4 évig kell tartani. A feltételek teljesülése esetén a vezérigazgató a 4 év elteltével a személyes befektetés során vásárolt minden egyes részvény után egy további részvényt kap a társaságtól térítésmentesen. A tervek szerint a program 5 éven keresztül évente megújul, amelynek keretében ez a második személyes befektetés - ismerteti közleményében a társaság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.