Saját részvényeivel üzletel a Richter

Jutalomrészvényeket adott dolgozóinak a Richter Gedeon Nyrt., ugyanakkor saját részvényt vásárolt a tőzsdén és újabb megbízást adott saját részvény vételére - közölte a gyógyszeripari cég a BÉT honlapján pénteken.

Az igazgatóság döntésének megfelelően a cégcsoport eredményes működése érdekében kimagasló teljesítményt nyújtó munkatársak összesen a 15420 darab törzsrészvényt kaptak. Ez a péntek korai délelőtti tőzsdei kereskedésben minimumáron számolva több mint 555 millió forint értékű részvény. 

Ezt követően, szintén pénteken jelentette be a gyógyszercég, hogy tőzsdén kívüli forgalomban 7710 részvényt vásárolt, amit a bónusz programhoz kíván felhasználni. Ezzel a Richter saját részvényeinek száma 2011. november 11-én 13848 darab lett, csoport szinten pedig 24398.

Ugyanakkor a Richter megbízást adott az UniCredit Bank Hungary Zrt.-nek 186.374 darab saját részvény vásárlására a Budapesti Értéktőzsdén részteljesítés nélkül, amit szintén a munkavállalói értékpapír-juttatási és bónusz programhoz akar felhasználni.

Pénteken délelőtt már teljesült is a fenti megbízás a BÉT-en, részvényenként 36.066 forintos átlagáron. Ezzel a saját részvények száma 200222 darab lett, csoportszinten pedig 210772.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.