Saját biztonsági céget teremtett a Budapest Airport

Saját biztonsági céget indított a Budapest Airport, a BUD Security Kft. július elsején megkezdte működését - közölte a Budapest Airport szerdán.

Tájékoztatásuk szerint a Budapest Airport 100 százalékos tulajdonában lévő biztonsági cég 65 munkavállalóval indult, és az új vállalat a már meglévő biztonsági szakterületeket kiegészítve működik, elsőként légiközlekedés-védelmi feladatokat, biztonsági tanácsadással kapcsolatos tevékenységeket lát el. 

A tervek szerint a BUD Security Kft. a jövőben további - elsősorban biztonsági és védelmi - tevékenységekkel bővül, amivel más cégek számára is nyújthat biztonsági szolgáltatásokat a repülőtéren és más országokban - áll a Budapest Airport közleményében.

A Malév leállását követően a Budapest Airport a teljesen átalakult menetrend és utasforgalmi felépítés miatt döntött egy rugalmasabban működő cégmodell mellett, amivel egyben a biztonsággal foglalkozó cégek piacára is beléphet. Az új vállalat további munkaerőpiaci előnye, hogy határozatlan idejű, stabil állást kapott a reptéren dolgozó, eddig kölcsönzöttként foglalkoztatott munkavállalók nagy része.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.