Rupert Murdoch most az ESPN-be kötne bele

Új országos sport kábelcsatornát indít az Egyesült Államokban Rupert Murdoch sajtómágnás, kihívást intézve a három évtizeden át szinte a piacot uraló ESPN-nek - közölte kedden a The New York Times.

Az amerikai közönséget jobban érdeklő gyakorlatilag minden sportággal foglalkozó csatorna Fox Sports 1 elnevezéssel augusztusban kezd el sugározni (a Foxnak már vannak tematikus és regionális sportcsatornái). A csatorna közvetíti majd a NASCAR autóversenyeit, az MLB baseball-meccseit, a főiskolai kosárlabda- és amerikaifutball-összecsapásokat és UFC bokszmérkőzéseit és a labdarúgó világbajnokságot.

A News Corporation által birtokolt Fox Sports televízió az elmúlt két évtized során többször is tervbe vette, hogy országos sportcsatornát indít, de eddig mindig letett róla.

A fő vetélytársnak tekintett ESPN éves bevétele több 6 milliárd dollár. A társaság két vezető csatornájának 98,5 millió előfizetője van. Az ESPN az összes izgalmasabb professzionális és főiskolai eseményről beszámol, a portfóliójában találhatók az NFL amerikai futball- és az NBA kosárlabda-mérkőzései, valamint a NASCAR-versenyek, az MLB-összecsapások, a jelentősebb teniszkupák és más versenyek közvetítései jogai.

A Fox Sports 1-nek nemcsak a műfaj domináns szereplőjével kell majd megküzdenie, hanem olyan kisebb, de mégis jelentős "játékosokkal" is, mint az NBC és a CBS saját sportcsatornái, az egyetemi regionális "konferenciák" hálózatai. De az elmúlt évtizedben önálló csatornákat indított el az MLB, az NFL, az NBA és a profi jégkorongosok ligája, az NHL is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.