Rozsda a csomagtartóban – visszahívják a magyar Swifteket

Az összes, 2005-2008 között Magyarországon gyártott új Suzuki Swiftet visszahívják a csomagtartó belső borításának rozsdásodása és az ezzel kapcsolatos világítási problémák javítása miatt. Az akció 45 ezer autót érint, a hibák kijavítása autónként 30-45 percet vehet igénybe.

Az összes Magyarországon gyártott új Suzuki Swiftet visszahívják a csomagtartó belső borításának rozsdásodása és az ezzel kapcsolatos világítási problémák javítása miatt. Az akció 45 ezer autót érint a kemma.hu internetes oldal értesülése szerint.

A portálnak a Suzuki kommunikációs vezetője, Ruska Viktória elmondta, hogy a visszahívások már decemberben megkezdődtek. Először a korábban gyártott autók kerülnek sorra. A visszahívás az összes 2005-2008 között, Magyarországon legyártott modellre érvényes. A szervizben kárpitcserét, és szükség esetén a csomagtér világításának cseréjét végzik el.

Az autónál a csomagtartó belső oldalborítása rozsdásodhat, amikor vízzel érintkezik. A beszivárgó esővíz károsíthatja a csomagtér-világítást, ennek következtében túlhevülhet és elolvadhat a lámpatest. A javítás időtartamát 30-45 percben adta meg a gyártó.

A kemma.hu szerint a mostani javítási akció a hatodik az új Swiftnél, eddig kuplung-, kézifék-, oldallégzsák-, fék és benzinpumpa- meghibásodások voltak. A visszahívás Németországban 24 ezer autót érint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.