Ismét Erdei lett a Bankszövetség elnöke

Ismét Erdei Tamás, az MKB elnök-vezérigazgatója irányítja a Magyar Bankszövetséget. A régi-új elnök legsürgetőbb feladata vélhetően a lakossági hitelezés korlátozására kidolgozott MNB-javaslat tompítása lesz.

A szeptember közepén lemondó Felcsuti Pétertől elődje, Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója vette át (vissza) a stafétabotot a Magyar Bankszövetségnél. A ma megválasztott új elnök tavaly áprilisig (Felcsuti kinevezéséig) tizenkét éven át vezette a szervezetet. Az elnök személye mellett változott az elnökség összetétele is. Bekerült a grémiumba Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, és Papp Edit, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója, akik Czirják Sándort (MFB) és Kolossváry Ádámot (Mer-kantil Bank) váltották.

Erdei Tamás
Erdei tamás

Erdei legsürgetőbb feladata vélhetően a Magyar Nemzeti Bank által kidolgozott, a lakossági hitelezés korlátok közé szorítását (főleg a devizahitelezés szerepének csökkentését) célzó javaslat tompítása lesz. Az MKB első embere tegnap, az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta:a jegybank tervezete túl szigorú, megnehezíti a lakossági hitelezést és kevesebben jutnának például lakáshitelhez, összességében pedig tovább mélyítheti a recessziót. Erdei szerint szükség lehet egyfajta szűkítésre, a hitel és az érték arányának korlátozására, de ilyen szigorú összefüggés a jövedelmekkel nem indokolt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.