Rövidesen kiderül, kik veszik át az Emfesz-ügyfeleket

A Magyar Energia Hivatal szerdáig megnevezi azokat a szolgáltatókat, amelyek átveszik a földgázkereskedő Emfesz lakossági ügyfeleit.

Január 12-ig nevezi meg az energiahivatal az Emfesz ügyfeleit ellátó szolgáltatókat

 Legkésőbb január 12-én közleményben nevezi meg a Magyar Energia Hivatal azokat a szolgáltatókat, amelyek átveszik a földgázkereskedő Emfesz lakossági ügyfeleit - tájékoztatta Vigassy Csaba, a hivatal elnöki titkárságának vezetője hétfőn az MTI-t.

A hivatal január 5-én jelentette be, hogy 90 napra felfüggesztette az Emfesz gázkereskedői engedélyét január 13-i hatállyal, mert az FGSZ földgázszállító Zrt, mint a rendszerhasználatért felelős felfüggesztette az Emfesz-szel kötött szerződést.

A jogszabály alapján a hivatal azonnal megindította azt az eljárását, amelynek során kijelöli az Emfesz fogyasztóinak szolgáltatóit. A lakosságot ellátó egyetemes szolgáltatói körben az ár nem lehet magasabb az adott szolgáltatási területet ellátó egyetemes szolgáltató végfelhasználói áránál.

Az Emfesz ügyfeleinek ellátása folyamatos, senki nem maradt a kereskedői engedély felfüggesztés miatt ellátás nélkül - hangsúlyozta Vigassy Csaba.

Az E.ON Hungária kommunikációs vezetője, Kutas István az MTI kérdésére elmondta: az már eldőlt, hogy több mint 60 ezer ügyfelük visszakerül hozzájuk arra a 90 napra, ameddig az Emfesz engedélyének felfüggesztése szól. Az E.ON-nak 30 napon belül le kell leolvasnia a felhasználó gázóráját az elszámolás érdekében - tette hozzá.

A Világgazdaság internetes kiadásában megjelent hírre reagálva Vigassy Csaba, az energiahivatal elnöki titkárságvezetője azt mondta: a hivatal legkésőbb január 12-én közleményben teszi közzé a szolgáltatók nevét.

A hírportálon az olvasható, hogy vasárnap a Magyar Energia Hivatal lebonyolította a licitet, aminek eredményeként a Tigáz láthatja el a Főgáz területén lévő Emfesz ügyfeleket, mégpedig olcsóbban, mint azt az Emfesz tette, a Főgáz viszont a Tigáz területén lévőkre adott a Tigáznál kedvezőbb ajánlatot. A GdF Suez is a saját korábbi ügyfeleit kapta vissza, nem tudni, milyen ajánlattal. Az óránként 20 köbméternél többet lekötő, volt Emfesz ügyfeleket ezentúl a Mol Energiakereskedő láthatja el - olvasható a Világgazdaság honlapján.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.