Rövidesen a Spar is elfogadja az Erzsébet-utalványt

A hipermarketláncok közül immáron a Tesco mellett a Sparnak is sikerült szerződést kötnie az Erzsébet-utalványt forgalmazó állami céggel.

Október tizenötödikétől a cafeteria típusú és a szociális étkezési típusú utalvánnyal, a gyermekvédelmi típusú utalvánnyal pedig november 15-étől az ország valamennyi Spar és Interspar áruházában lehetővé válik az Erzsébet-utalvánnyal történő fizetés – adta hírül a cég.

A NÜSZ Kft. által forgalmazott cafeteria- és szociális célú Erzsébet-utalvány fogyasztásra kész étel, a gyermekvédelmi típusú utalvány pedig fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására használható fel.

Az Erzsébet utalvány ügyében jelenleg is uniós vizsgálat, illetve nyár közepe óta kötelezettségszegési eljárás folyik. Az EU ugyanis úgy látta, hogy a NÜSZ diszkriminatív módon jellemzően csak a hazai bolthálózatokkal kötött szerződést az Erzsébet-utalvány elfogadásáról.

Jelenleg a külföldi tulajdonú áruházláncok közül egyedül a Tesco fogad el Erzsébet-utalványt. Szeptember 18-án azonban most a Sparnak is sikerült aláírnia a szerződést a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft.-vel.



 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.