Rogán szerint kár aggódni az Erste és Raiffeisen miatt

Valóban azért haragszik a kormány a külföldi bankokra, mert kivitték a nyereségüket az országból - derül abból a villáminterjúból, melyet Rogán Antal adott az fn.hu-nak. Azt is elmondta, hogy az OTP-nek nincs szüksége állami pénzre.

A parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke nem lepődött meg azon, hogy az Erste és a Raiffeisen azt jelentette be, hogy csökkenti hitelezési aktivitását a végtörlesztés miatt okozott károk és a  kiszámíthatatlanság miatt, viszont Rogán szerint eddig is ezt csinálták, kár aggódni.

Orbán Viktor korábbi mondata, mely arról szólt, hogy a kormány az OTP és az FHB mögött áll, szintén szóba kerül az interjúban, de Rogán szerint ez nem azt jelenti, hogy állami pénzeket nyomnának a magyar bankokba. Szerinte nincs is rá szükségük, a lényeg pedig az, hogy nagy verseny lesz a bankok között.

Herbert Stepic, a Raiffeisen Bank anyacégének elnök-vezérigazgatója
Raiffeisen Bank International (RBI) CEO Herbert Stepic rubs his eyes during a news conference in Vienna, April 8, 2011. Raiffeisen Bank International is well capitalised but won't exclude the propsect of selling more shares at some stage,Stepic said on Friday. REUTERS/Heinz-Peter Bader (AUSTRIA - Tags: BUSINESS HEADSHOT)

Az OTP részesedése a magyar piacon a külföldi nagy bankok bejövetele előtt ötven százalék körül mozgott. Mi sem természetesebb, hogy most megpróbál valamit visszaszerezni az időközben elveszített pozíciójából - mondta. És az FHB-nak is érdeke az erősödés. Amúgy az osztrák bankok esetleges távozása az összes többi külföldi tulajdonú pénzintézet előtt is teret nyit. Olyanok előtt is, akik a lakossági devizahitelezésből az elmúlt öt-hat évben kevéssé vették ki a részüket, ellenben az anyaországukban igen komoly lakossági banknak számítanak - tette hozzá Rogán Antal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.