Romlott a német fogyasztói bizalom, lassulhat a gazdaság

Az Ifo gazdaságkutató intézet üzleti bizalmi mutatója gyengült, elemzők a legnagyobb európai gazdaság lassulására számítanak.

Németországban romlott a fogyasztói bizalom, a szeptemberre előre tekintő, csütörtökön ismertetett hangulatmutató 5,2 pont lett az augusztusi 5,3 pont után (július: 5,5 pont). Az elemzők is 5,2 pontot vártak a mutatót készítő GfK piackutató intézettől.

A három részmutató közül a gazdasági kilátások megítéléséé az augusztusi 44,6 pontról 13,4 pontra esett. A jövedelmi kilátásoké 34,6 pontról 27,6 pontra gyengült. A vásárlási hajlandóságé ugyanakkor 34,1 pontról 36,9 pontra emelkedett.

Szerdán közölte a müncheni ifo gazdaságkutató intézet, hogy az általa vezetett üzleti hangulat index a júliusi 112,9 pontról 108,7 pontra gyengült augusztusban. Elemzők szerint ez azt jelenti, hogy lassul Európa legerősebb gazdaságának a növekedése.

A német hazai össztermék (GDP) csupán 0,1 százalékkal nőtt az idei második negyedévben az előző három hónaphoz képest, amikor még 1,3 százalékkal emelkedett a megelőző negyedéhez képest. (Forrás: hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.