Romló gázárhelyezés

Budapest egyre inkább visszaesik a vásárlóerőhöz mért európai lakossági gázársorrendben - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nemrég frissített márciusi kimutatásából.

A felmérésben szereplő 25 EU-s főváros, valamint Belgrád sorában a budapesti lakossági gázár fizethető ki a hatodik legkönnyebben. Ez ugyan továbbra is kedvező, de eggyel rosszabb, mint februárban, amikor a vásárlóerőhöz képest még a budapesti gázár számított az ötödik legkedvezőbbnek a listán. A két adatsor összevetéséből kitűnik, hogy az észt főváros, Tallinn előzött be, amely februárban még a hetedik legkedvezőbb helyen állt. A nemzetközi felmérés 2013-as indulásakor Budapest e tekintetben még a 10. helyen állt, de elfoglalta már a sokkal kedvezőbb negyedik helyet is, legutoljára idén januárban.

A felmérés többi szempontja szerinti helyezésünk nem változott. A felmért 26 főváros közül Budapesten a második legolcsóbb a gáz, 29-ből a negyedik a legolcsóbb az áram, a vásárlóerőhöz képest viszont továbbra is a 12 legdrágább. 25 uniós főváros átlagos családi jövedelmén belül az áram- és gázszámla aránya Budapesten még mindig a 9. legmagasabb, 4,8 százalék.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.