Romániában nőtt a legjobban az ipari termelés az EU-ban

Az Európai Unió tagországai közül Romániában nőtt a legnagyobb mértékben az ipari termelés tavaly decemberben az egy évvel korábbihoz képest.

Az Eurostat pénteken közzétett adatai szerint Romániában 6,9 százalékkal bővült a termelés, rajta kívül csak Lengyelország, Szlovénia és Hollandia tudott növekedést felmutatni, 4,8, 2,7 illetve 1,1 százalékot.

A legnagyobb csökkenést Dániában regisztrálták, 19,3 százalékot, Bulgáriában 12,1 százalékkal, Észtországban 10,7 százalékkal esett vissza az ipar kibocsátása tavaly decemberben az egy évvel korábbihoz képest.

A 27 tagországban 4,9 százalékos volt a tizenkét havi, és 1,9 százalék a havi visszaesés.

Magyarországról nem közölt adatot az Eurostat.

A KSH február 5-én közzétett adatai szerint míg tavaly novemberben még 6,8 százalékos csökkenést mutatott az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, 2009 decemberében már 1 százalékos növekedést mértek.

A termelés decemberben munkanaptényezővel korrigálva 1,4 százalékkal esett az egy évvel korábbihoz képest, míg az előző hónaphoz, 2009 novemberéhez képest a szezonálisan és munkanap-tényezővel is kiigazított ipari termelési index decemberben 5,7 százalékkal csökkent.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.