Román állami hitelgarancia a Renault-nak

Románia 80 százalékos állami hitelgaranciát nyújt a francia Renault gépkocsigyártónak, amely 83 millió euró értékű hitelt vesz föl az Európai Beruházási Banktól.

A csütörtöki romániai média által idézett Emil Boc miniszterelnök bejelentette: a román kormány elfogadta azt az emlékeztetőt, amellyel jóváhagyta a hitel feltételeiről folytatott tárgyalási megbízatást. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a román kormány elvileg egyetért a hitelgarancia-nyújtással. A Renault azért akar hitelhez folyamodni, hogy legyen miből finanszíroznia a romániai Tituban tervezett technikai központ létrehozását. A francia gyártó titui üzemében próbálná ki az általa gyártott autókat és alkatrészeket. A központ várhatóan az év végére vagy a következő év elejére készül el.

A kormányfő már korábban bejelentette, hogy a román állam az amerikai Fordnak is hitelgaranciát nyújt a dél-romániai Craiován tervezett beruházás megvalósítása érdekében. Boc hozzátette: a kormány más stratégiai fontosságú iparágak esetében is újabb garanciacsomagot készül elfogadni.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.